دارامان




راه اندازي آشپزخانه صنعتي راه اندازي آشپزخانه صنعتي .

راه اندازي آشپزخانه صنعتي

طرز تهيه مرغ شكم پر (به روش هاي مختلف)

طرز تهيه مرغ شكم پر شيرازي:

ادويه ها شامل: زيره سياه، زنجبيل، جوز هندي، پاپريكا است.
ابتدا ظرف را روي حرارت بگذاريد و داخل آن روغن بريزيد. گوشت چرخ كرده را با پياز كه قبلاً كمي تفت داده و مخلوط كرده ايد و در اينجا به روغن اضافه كنيد. گوشت را كمي تفت بدهيد تا بوي خامي گوشت گرفته شود نيازي نيست زياد سرخ شود.


سبزي را اضافه كنيم كمي تفت بدهيد نصف پياز داغ را هم اضافه كنيد گردو، غوره را هم اضافه كنيد و كمي تفت بدهيد ادويه جات را هم اضافه كنيد.
ادويه را خودتان در منزل تهيه كنيد بهتر است. حرارت گاز را خاموش كنيد و مواد را برداريد.

مرغ را حتماً يك شب قبل آبليمو و نمك بزنيد و بگذاريد داخل يخچال بماند.


گردن و بال هاي مرغ را بدوزيد كه باز نباشد. مواد را داخل شكم مرغ پر كنيد بعد انتهاي مرغ را با نخ و سوزن بدوزيد.
داخل يك قابلمه روغن بريزيد و هر طرف مرغ را داخل آن سرخ كنيد و نصف بقيه پياز داغ و ادويه ها را اضافه كنيد.


رب و آلو هميشه آخر كار اضافه مي شود اگر زودتر اضافه شود مرغ سياه مي شود.

آب را هم به مرغ اضافه كنيد و بگذاريد حدود يك ساعت و نيم بپزد يك ربع مانده به آخر پخت رب و آلو و زعفران آبكرده را اضافه كنيد و يك ربع ديگر بگذاريد بپزد.


مرغ بايد در آب غوطه ور شود و حرارت هم بايد زياد باشد تا آب خوب بخار كند. اگر آب كم باشد بالاي مرغ خوب پخته نمي شود.

مي توانيد اين مرغ را فويل بپيچيد و كمي آب داخل سيني فر بريزيد و مرغ را داخل سيني و درون فر بگذاريد در اين صورت سس ندارد. اما مرغي كه روي گاز پخته مي شود خوشمزه تر است.

طرز تهيه مرغ شكم پر اهوازي:

براي طرز تهيه مرغ شكم پر، ابتدا مرغ را به صورت كامل بشوييد و بعد سطح مرغ را كمي نمك زده و داخل شكم مرغ را كمي نمك و زعفران و فلفل سياه بزنيد تا مزه دار شود و بو ندهد.


ابتدا حشو را درست كنيد :

1 عدد پياز كوچك را ريز خرد كنيد و به همراه برنج كه چند ساعت خيس كرده بوديد و آب آن گرفته شده و مقداري زعفران و كمي از ادويه ها و ۱ عدد از ليمو عماني ها كه هسته هايش را درآورديد و كشمش كه كمي خيس خورده را خوب مخلوط كنيد و داخل شكم مرغ بريزيد و با نخ بدوزيد.


و با چاقو چند برش از روي سينه ي مرغ را به داخل داده تا هنگام پخت كمي آب وارد شكم مرغ شود و حشو پخته شود. اين نكته خيلي مهم است كه اگر برش ندهيد برنج داخل شكم مرغ به صورت دانه مي ماند و پخته نمي شود.


حالا مقداري روغن در قابلمه كه قرار است مرغ را داخل آن بپزيد بريزيد و بگذاريد تا كمي گرم شود و مرغ شكم دوخته شده را داخل آن سرخ كنيد به صورتي كه همه ي جاي مرغ قرمز و خوش رنگ شود و سپس مرغ را خارج كنيد و 2 عدد پياز درشت باقيمانده را ريز خرد كنيد و در روغن باقيمانده از مرغ تفت دهيد و ادويه ها را اضافه كنيد و تفت بدهيد.


سپس رب گوجه را اضافه كنيد و خوب تفت بدهيد تا رنگ آن باز شود. بعد لپه ها را كه از قبل خيس خوردن را اضافه كنيد و كمي تفت بدهيد. در اين مراحل بايد كمي روغن زياد باشد.

 

بعد مرغ سرخ شده را به رب گوجه ها اضافه كنيد و آلوها را كه كمي خيس خورده آن را اضافه كنيد و ۲ عدد ليمو عماني كه چندتا سوراخ ريز داخل آن زديد را اضافه كنيد و بعد آب تا حدي بريزيد كه تا روي مرغ برسد و ابتدا شعله را زياد كنيد و بعد كه آب جوشيد شعله را كم كنيد و حدود دو ساعت بگذاريد تا خوب بپزد و آب آن غليظ شود.

هر چه قدر آب آن غليظ تر باشد خوش طعم تر مي شود.

منبع:سايت بيتوته


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۲۰:۵۵ توسط:آوا اميني موضوع:

ابزاركار آشپزخانه صنعتي

وسايل مورد نياز در هر كاري حرف اول را در كيفيت كار ميزند .

درست است كه نميتوان از مهارت هاي فردي شخص صرف نظر كرد اما وسايل نيز تاثير بالايي در مطلوب بودن كار دارد.

ميزكار

وجود ميز كار در هر شغلي لازم و ضروري است.اين وسيله باعث تسلط بيشتر شما بر وسايل كارتان مي شود و در نتيجه باعث صرفه جويي در زمان نيز مي گردد .

فرقي نمي كند كه شما يك آشپز باشيد يا يك خياط و يا يك نجار ميز كار يك وسيله ي مشترك براي آسان تر كردن كار  شما مي باشد.

در حرفه ي آشپزي وجود يك ميز كار باعث مي شود شما بتوانيد به راحتي وسايلتان را از

هم تفكيك كنيد و مديريت بالاتري بر روي وسايل و ابزار كارتان داشته باشيد .

 ميز كار علاوه بر اين كه فضاي زيادي اشغال نمي كند خود به مرتب شدن آشپزخانه ي شما نيز كمك ميكند و با ساماندهي و جاي دادن ابزارآلات و مواد خوراكي باعث كاهش شلوغي آشپزخانه شما ميشود.

گريل چدني

غذاهايي كه با گوشت تهيه مي شود اعم از انواع فست فود ها يا انواع استيك مرغ و گوشت را با آن تهيه كنيد.

گريل كردن يا همان كباب كردن گوشت يكي از روش ها براي طبخ و آماده سازي غذا است كه باعث مي شود غذا طعم بهتري پيدا كند .و از طرفداران بالايي برخوردار است.

گريل چدني وسيله اي است كه با آن ميتوانيد اين سبك پخت و پز را انجام دهيد .

جنس چدني و باكيفيت اين محصول از چسبيدن غذا به صفحه جلوگيري نمونده و باعث ميشود گوشت يك تكه بماند و ظاهر خودش را نيز حفظ كند.

فر ساندويچي كوچك

اگر كار فست فودي را به تازگي آغاز كرده ايد و به اندازه ي كافي فضايي براي نگه داري از وسايل نداريد ميتوانيد از وسايلي كاربردي ولي در اندازه هاي كوچك استفاده كنيد .

يكي از اين وسيله ها فر ساندويچي كوچك است كه در عين اشغال كردن فضايي محدود و كم كار شما را پيش ميبرد و نياز شما را برطرف مي سازد.

بن ماري استيل

بن ماري استيل وسيله اي است كه در عمق هاي متنوع و در اندازه هاي مختلفي ارائه شده و از آن براي نگه داري انواع مواد غذايي چه مواد غذايي سرد و چه گرم استفاده مي شود.

اين وسيله حتي در كيك پزي ها و يا بستني فروشي ها براي نگه داري از انواع مغز دانه ها يا شكلات ها نيز استفاده مي شود.

اگر فرد منظمي هستيد و مي خواهيد همه ي وسايل شما مرتب و ساماندهي شده باشد به شما توصيه ميشود كه اين دستگاه را تهيه كنيد.

تنور نانوايي

از غذاهاي برنجي كه بگذريم ، غذاهايي كه با نان سرو ميشود نيز از محبوبيت بالايي برخورد است .

از همه ي اين ها مهم تر اصلي ترين و لذيذ ترين غذايي كه با نان داغ خورده مي شود كباب است.

وجود يك تنور در يك نانوايي براي پختن نان تازه در افزايش تعداد مشتريان نقش بالايي دارد.

سرو كردن يك كباب داغ همراه با نان تازه ميتواند يك غذاي پرطرفدار در منوي رستوران شما باشد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۸:۱۴:۵۲ توسط:آوا اميني موضوع:

10 چاي كه شما را لاغر ميكند.

10 چاي كه شما را لاغر ميكند.

چاي يكي از نوشيدني‌هاي محبوب در ميان ايرانيان است و نوشيدن آن در زمان سرماخوردگي و بيماري احساس بهتري به ما مي‌دهد و هنگامي كه تحت استرس قرار داريم با نوشيدن چاي احساس آرامش مي‌كنيم.

شواهدي وجود دارد كه نشان مي‌دهد چاي، از جمله چاي سبز و چاي نعناع، مي‌تواند به كاهش وزن كمك كند.

نوشيدن مقداري دم كرده چاي و بسته به نوع آن، مي‌تواند مزاياي سلامتي فراواني به همراه داشته باشد. چاي يكي از نوشيدني‌هاي محبوب در ميان ايرانيان است و نوشيدن آن در زمان سرماخوردگي و بيماري احساس بهتري به ما مي‌دهد و هنگامي كه تحت استرس قرار داريم با نوشيدن چاي احساس آرامش مي‌كنيم. اما آيا مزايا چايمي تواند شامل كمك به كاهش وزن شود؟ (اگر اين مسئله هدف باشد)چاي از گياه Camellia sinensis تهيه مي‌شود، چاي‌ها انواع گوناگوني دارند، بر اساس اين امر كه چگونه برگ‌هاي تازه چاي خشك و پردازش مي‌شوند در دسته بندي‌هاي متفاوتي قرار گيرند، مانند چاي سبز، اولونگ، سياه و سفيد.

حال سوال اين است، آيا نوشيدن چاي در كنار رژيم غذايي كم كالري و ورزش، مي‌تواند سبب كاهش وزن شود؟

در اين مطلب با يكي از فوايد نوشيدن چاي آشنا خواهيم شد.

1.چاي سبز: داراي تركيباتي است كه به كاهش وزن كمك كند
تصور مي‌شود كه چاي سبز به دليل داشتن مقادير بالاي گليات اپي گالوكاتچين (EGCG) تركيبي كه فوايد سلامتي بي شماري دارد. چاي سبز به طور طبيعي مقادير كافي كافئين دارد، تركيب كافئين و EGCG ممكن است سبب "كاهش وزن" شود. سطح پايين كافئين آن در مقايسه با چاي سياه باعث مي‌شود تا در هر ساعت از شبانه روز بدون تأثير بر خواب حتي در اواخر شب به راحتي اين نوشيدني را بنوشيد. كاهش وزن تنها مزيت چاي سبز نيست و اين نوشيدني بسياري خواص ديگر را شامل مي‌شود.

. 2.چاي سفيد: سوخت و ساز بدن را افزايش مي‌دهد
هنگامي كه به كاهش وزن فكر مي‌كنيد، احتمالاً چاي سبز در نظرتان پديدار مي‌شود، اما چاي سفيد نيز ممكن است به كاهش وزن كمك كند. در يك مطالعه در سال ۲۰۰۹ كه نتايج آن در مجله Nutrition & Metabolism انتشار يافت بيان شد، عصاره چاي سفيد به تجزيه چربي كمك كرده و از تشكيل سلول‌هاي جديد چربي جلوگيري مي‌كند. اين يافته‌ها بدان معني نيست كه چاي سفيد بر افرادي كه آن را مي‌نوشند تأثير يكساني خواهد داشت. با اين حال، محققان مي‌گويند كه اين مقدار EGCG بالا در چاي، تركيبي كه در چاي سبز نيز وجود دارد، باعث ايجاد اين تجزيه در سلول‌هاي چربي مي‌شود.

چاي سفيد ممكن است به متابوليسم شما كمك كند. مطالعه‌اي در سال ۲۰۱۰ كه در ژورنال بين المللي چاقي منتشر شده است، خاطر نشان مي‌كند كه هر نوع چاي (يا كپسايسين، كه در فلفل‌ها يافت مي‌شود) مي‌تواند چهار تا پنج درصد سوخت و ساز بدن را تقويت كند. در حالي كه تحقيقات بيشتري در مورد چاي سفيد به طور خاص مورد نياز است، نويسندگان اين مقاله ياد آور مي‌شوند كه اين چاي EGCG و كافئين بيشتري نسبت به چاي سبز دارد.

3.چاي يربا ماته: كمك به كاهش قند خون
اين چاي سنتي آمريكاي جنوبي كه از برگ و شاخه‌هاي گياه يربا ساخته شده است، حاوي مواد شيميايي تحريك كننده مانند كافئين، تئوفيلين و توبرومين است. در يك مطالعه ۱۲ هفته‌اي، كه در سال ۲۰۱۵ در مجله BMC Complementary and Alternative Medicine در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، چاي يربا ماته به شركت كنندگان چاق در كاهش وزن و چربي شكم كمك كرد. شركت كنندگان كه به مدت ۱۲ هفته از مكمل‌هاي يربا ماته استفاده كرده بودند، به طور متوسط ۱.۵ پوند وزن خود را از دست دادند و نسبت دور كمر به لگن تا دو درصد كاهش پيدا كردند. در مقايسه، افرادي كه دارونما مصرف كردند به طور متوسط ۶.۲ پوند وزن به دست آوردند و نسبت دور كمر به لگن شان در طي مدت مشابه يك درصد افزايش پيدا كرد.

يربا ماته در واقع يك جايگزين قهوه است، بنابراين بسياري ازفراد معمولا آن را به عنوان جايگزين قهوه در صبح مي‌نوشند.

منبع : سايت شهر خبر


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۵۱:۵۸ توسط:آوا اميني موضوع:

چطور كيك تولد خانگي درست كنيم؟

چطور كيك تولد خانگي درست كنيم؟

مهم‌ترين چيز در جشن تولد، البته شايد بعد از هديه‌ها، كيك تولد است. مي‌توانيد با خريدن كيك از شيريني‌فروشي كار خود را راحت كنيد، اما اگر وقت بگذاريد و يك كيك تولد خانگي بپزيد، بهترين هديه را به كسي كه دوستش داريد داده‌ايد.


كيك تولدي كه خودتان پخته باشيد، هرقدر هم ساده باشد، براي صاحب تولد ارزشي دارد كه بزرگ‌ترين و رنگارنگ‌ترين كيك‌ها از بهترين و گران‌ترين شيريني‌فروشي‌ها هم ندارند. طرز تهيه كيك تولد ساده اسفنجي چندان هم سخت نيست. براي اين كه كار شما را ساده‌تر كنيم، به بهانه‌ي جشن تولد ديجي‌كالا، در اين قسمت از آموزش آشپزي تصويري ديجي‌كالا مگ، طرز تهيه كيك تولد خانگي با خامه، موز و مغز گردو را آموزش مي‌دهيم.

مواد لازم

آرد سفيد سه صفر: ۱٫۵ پيمانه

تخم مرغ: ۶ عدد

بكينگ پودر: ۱ قاشق مرباخوري

پودر قند يا پودر شكر: سه‌چهارم پيمانه

وانيل: نصف قاشق چاي‌خوري

آب جوش: ۵ قاشق غذاخوري

خامه قنادي

موز و مغز گردو براي داخل كيك

طرز تهيه

۱. ابتدا زرده و سفيده‌ي تخم مرغ‌ها را از هم جدا كنيد. وقتي زرده‌ها را از سفيده‌ها جدا كرديد، فر را روشن كنيد تا گرم شود.

نكته: پيشنهاد مي‌كنيم تخم مرغ‌ها را در آخرين لحظه از يخچال خارج كنيد، چون وقتي تخم مرغ سرد است، زرده و سفيده راحت‌تر از هم جدا مي‌شوند.

۲. ابتدا سفيده‌ها را بزنيد. سفيده‌ي تخم مرغ را بايد آنقدر بزنيد كه پف كند و وقتي ظرف را وارونه مي‌كنيد، از ظرف بيرون نريزد. سپس نيمي از وانيل و ۲ قاشق غذاخوري از پودر قند را به سفيده اضافه كنيد، كمي ديگر آن‌ها را بزنيد و ظرف را سريعا به يخچال منتقل كنيد.

نكته: حتما بايد ابتدا تا وقتي كه سر همزن هنوز تميز است سفيده‌ها را بزنيد؛ چرا كه حتي ذره‌اي از زرده‌ي تخم مرغ نبايد وارد سفيده‌ها شود.

۳. زرده‌هاي تخم مرغ را همراه مابقي وانيل و پودر قند بزنيد تا كرم رنگ شوند و كمي كش بيايند.

نكته: سرعت عمل در تهيه‌ي كيك اسفنجي بسيار مهم است؛ چرا كه اگر زمان زيادي را صرف آماده كردن مواد ديگر كنيد، سفيده‌ي تخم مرغ در يخچال آب مي‌اندازد.

۴. وقتي زرده‌هاي تخم مرغ كاملا كرم رنگ شدند، آب جوش را كم كم به آن‌ها اضافه كنيد و تركيب را بي‌وقفه هم بزنيد تا زرده‌ها به اصطلاح نبندند و بيشتر پف كنند.

۵. در اين مرحله آرد و بكينگ پودر را ۳ بار الك و سپس همراه سفيده‌ي تخم مرغ در ۳ مرحله به زرده‌ها اضافه كنيد. مواد را خيلي آرام به وسيله كاردك زيرورو كنيد تا پف سفيده‌ي تخم مرغ نخوابد. روش هم زدن مواد در اين مرحله بسيار مهم است و بايد دوراني و آرام باشد.

۶. يك قالب كيك با قطر ۲۰ و ارتفاع ۱۵ سانتي‌متر را با كاغذ روغني بپوشانيد. مايه‌ي كيك را به آرامي در قالب بريزيد. دقت كنيد كه ديواره‌هاي قالب را نبايد به هيچ عنوان چرب كنيد.

قالب را بسيار آرام و بدون اين كه ضربه‌اي به آن وارد شود در فر قرار دهيد. در صورتي كه فر شما گازي است، دماي آن را روي ۱۸۰ درجه و در صورتي كه برقي است، روي ۱۶۰ درجه‌ي سانتي‌گراد تنظيم كنيد و به كيك ۴۵ الي ۶۰ دقيقه زمان دهيد تا بپزد.

راي پوشاندن سطح كيك با خامه، بهترين روش استفاده از صفحه‌ي چرخان است؛ در اين روش دست شما ثابت است و كيك را زير دست خود مي‌چرخانيد تا خامه به طور يكسان در سطح كيك پخش شود.

در نهايت روي كيك را به دلخواه با استفاده از سس شكلات، ميوه يا گل‌هاي خامه‌اي تزيين كنيد.

منبع:سايت خبري برترين ها


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۴۹:۵۱ توسط:آوا اميني موضوع:

تجهيزات كارآمدي يك آشپزخانه صنعتي

براي آغاز هر شغلي ، خريدن وسايل اوليه و كارآمد آن شغل در شروع كار، ميتواند يك چالش باشد.اگر شما از يك مشاور خوب و يا دقت بالا در خريد بهره مند نباشيد ،با ضرر مالي مواجه مي شويد و نمي توانيد يك خريد حرفه اي بسته به نيازتان و بودجه تان داشته باشيد و اين عامل مستقيلما بر روي كار شما تاثير گذار مي باشد.

 در حرفه ي رستوران داري اين امر بسيار صادق است.

اجاق گاز روميزي دست دوم

بسياري از افراد هستند كه مي خواهند تازه وارد حرفه ي رستوران داري شوند.هزينه هاي متعدد و زيادي وجود دارد كه بايد پرداخت كنند.فاكتورهاي مهمي مانند مكاني براي رستوران يا مواد غذايي و يا استخدام افرادي به عنوان آشپز وجود دارد كه ديگر امكان خرج هاي اضافي را نميدهد.

وسايل مهمي نيز بايد در آشپزخانه وجود داشته باشد براي كاهش هزينه ها شما ميتوانيد از اجناس دست دوم استفاده كنيد براي مثال اجاق گاز روميزي دست دوم يكي از گزينه ها مي باشد كه در عين كم بودن هزينه كار شما را راه مي اندازد.البته بايد در خريد اجناس دست دوم نيز دقت داشته باشيد .

تاپينگ پيتزا

به جرئت ميتوان گفت يكي از محبوب ترين و پرتقاضا ترين غذاي فست فودي پيتزا است.

هر رستوران فست فودي بايد اين غذاي پرطرفدار در عين حال خوشمزه را در منوي رستوران خود جا دهد.

تاپينگ پيتزا وسيله اي است كه براي نگهداري مواد خام و اوليه پيتزا مورد استفاده مي باشد هم چنين اين دستگاه چند كاره براي نگهداري مواد انواع ساندويچ ها نيز به كار مي آيد.

اجاق گاز apw

با گذشت زمان و پيشرفت علم ،همه ي وسايل پيشرفته تر و كارآمدي تر شده اند كه اجاق گاز نيز از اين قائده مستثني نيست.

اجاق گازapw يكي از همين وسايل كارآمد و پيشرفته ي امروزي است.

هزينه اين اجاق گاز بسيار مناسب بوده هم چنين توانايي تحمل وزن بالا دارد.بدنه آن هيچ خط و آسيبي نمي بيند و هم چنين دچار زنگ آهن نمي شود.

كباب پز صنعتي ذغالي

كباب يكي از اصلي ترين غذاها چه در مجالس ميهماني و چه در مجالس عزا مي باشد.

هر رستوران سنتي و يا سالن تشريفات بايد يك كباب پز صنعتي ذغالي در آشپزخانه ي خود داشته باشد.

اين وسيله ي بسيار كارآمد براي پخت كباب در تعداد بالا ساخته شده و هم چنين توانايي طبخ كباب را به صورت يكنواخت براي آشپز فراهم مي كند و يك كباب اصيل ذغالي را آماده ي خوردن ميكند.

فر پيتزا

پختن پيتزا به صورت تك تك آن هم در حجم بالا بسيار زمان بر است و اين كار براي فست فودي ها عملا غير ممكن است.

بنابراين براي پختن پيتزا در حجم بالا نيازمند يك فر پيتزا هستيد.

اين وسيله در طراحي ها و سبك كار مختلفي ساخته شده كه شما ميتوانيد مناسب با سليقه ي خود انتخاب كنيد هم چنين اين دستگاه پيتزا را به طور يكنواخت طبخ ميكند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۴۴:۲۵ توسط:آوا اميني موضوع:

طرز تهيه خمير پيراشكي

طرز تهيه خمير پيراشكي:

خمير ترش را با آب ولرم و شكر مخلوط كنيد و 10 دقيقه بگذاريد به عمل بيايد. آرد و نمك و روغن را مخلوط كنيد و با دست هم بزنيد تا از حالت آرد بودن بيرون بيايد سپس خميرترش به عمل آمده را اضافه كنيد اگر آب لازم بود اضافه كنيد تا خميرتان آماده شود البته اين خمير كمي به دست مي چسبد بعد از ورز دادن 3-4 قطره روغن كف دستتان بريزيد تمام سطح خمير را به روغن آغشته كنيد تا خشك نشود روي آن را بپوشانيد و 1 ساعت استراحت بدهيد.

 

بعد از استراحت زير و روي خمير را آرد بپاشيد و خمير رو مستطيل شكل باز كنيد. (خيلي نازك نشود، كلفت هم نباشد زيرا پس از استراحت حجم آن 2 برابر مي شود.)

 

طرز تهيه خمير پيراشكي:

آرد را به همراه شكر و مايه خمير و نمك و بكينگ پودر داخل ظرفي بريزيد و مخلوط كنيد. آب ولرم را كم كم اضافه كنيد و با قاشق آن را مخلوط كنيد. مقدار آب بستگي به نوع آرد دارد ممكن است كمتر يا بيشتر آب لازم باشد براي همين آب را در چند مرحله و كم كم اضافه كنيد. خمير نبايد خيلي چسبناك و نه خيلي خشك باشد. در واقع بايد خمير يك كمي هم چسبناك باشد.  روغن را هم اضافه كنيد و مخلوط كنيد. حالا دستتان را به آرد آغشته كنيد و خمير را روي سطحي قرار بدهيد و حدود 5 دقيقه ورز بدهيد. با ورز دادن چسبندگي خمير از بين مي رود پس سعي نكنيد با اضافه كردن آرد چسبندگي را از بين ببريد زيرا اگر زياد آرد اضافه كنيد خمير خشك مي شود.

 

خمير را داخل كاسه اي كه خوب چرب كرديد بگذاريد و روي كاسه را بپوشانيد. كاسه را حداقل به مدت يك ساعت جايي گرم قرار بدهيد تا خمير ور بيايد.

از اين خمير براي پيتزا و پيراشكي و غذاهاي مشابه ديگه ميتونيد استفاده كنيد.

اين خمير هم مايه خمير دارد هم بكينگ پودر كه همين باعث بالاتربودن كيفيت خمير مي شود 

آبي كه اضافه مي كنيد ولرم باشد و به هيچ وجه داغ نباشد. 

با چند بار درست كردن قلق خمير دستتان مي آيد. از اين خمير مي توانيد براي پيتزا هم استفاده كنيد.

طرز تهيه: خميرجادويي خمير همه كاره 

خمير مايه، شير ولرم (شير گرمي كه دست را نسوزاند) و 1 قاشق چايخوري شكر را داخل كاسه اي بريزيد و مخلوط كنيد سپس 5 10 دقيقه كنار قرار بدهيد تا خمير مايه عمل كند (كف كند).

 

تخم مرغ، باقي مانده شكر، روغن و نمك را داخل كاسه ديگري بريزيد و مخلوط كنيد تا يكدست شوند، خمير مايه را با چند قاشق آرد مخلوط كنيد و به مواد تخم مرغي اضافه كنيد، كمي هم بزنيد تا مواد تركيب شوند سپس باقي مانده آرد را اضافه كنيد.

 

پس از مخلوط كردن مواد را با دست تركيب كنيد تا خمير جمع شود، روي سطح كار آرد بپاشيد و خمير را روي سطح كار قرار دهيد، خمير را 10 دقيقه ورز دهيد (مكرر روي سطح كار بكوبيد و باز كنيد)، آنقدر ورز دهيد تا خمير نرم و لطيفي بدست بيايد.

 

داخل كاسه اي را چرب كنيد و خمير را داخل كاسه قرار بدهيد، روي خمير را بپوشانيد و در جاي گرمي 1 ساعت استراحت دهيد تا حجم خمير 2 برابر شود، پس از آماده شدن پف خمير را با فشار دست بگيريد.

 

اين خمير بسيار خوش دست بوده و كار با آن بسيار راحت است، بافت و ماندگاري خوبي دارد و مي توانيد تا چند روز در يخچال و داخل كيسه فريزر بسته بندي و نگهداري اش كنيد.

 

نكته:

اين خمير بسيار ترد و سبك است و مناسب براي انواع غذاها، پيراشكي، كلوچه، نان صبحانه، نان شكم پر، پيتزا و است، حتي مي توانيد آن را در روغن سرخ كنيد، اين خمير جادويي خميري همه كاره است.

منبع:سايت بيتوته


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۴۸:۰۳ توسط:آوا اميني موضوع:

چند توصيه كاربردي جهت پيشگيري از كبدچرب

چند توصيه كاربردي جهت پيشگيري از كبدچرب

رييس انجمن تغذيه ايران با بيان اينكه متأسفانه طي سال‌هاي اخير شاهد افزايش بروز كبد چرب در سنين كودكي و نوجواني هستيم، به برخي از مهم‌ترين راهكارها براي پيشگيري و كاهش بروز كبد چرب اشاره كرد.

دكتر جلال‌الدين ميرزاي رزاز - و سرپرست انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينكه كبد چرب غيرالكلي در اثر تجمع چربي در سلول‌هاي كبد به وجود مي‌آيد، گفت: كبدچرب در افراد داراي اختلالات متابوليسم يعني چربي و قند خون بالا، شيوع بيشتري دارد و در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقي بيشتر گزارش شده است.

كبدچرب نشانه خاصي ندارد

وي با بيان اينكه ابتلا به كبد چرب زمينه ژنتيكي نيز دارد، اظهار كرد: متأسفانه كبدچرب نشانه خاصي ندارد و گاهي با افزايش آنزيم‌هاي كبدي خود را نشان مي‌دهد. البته با انجام سونوگرافي و فايبرواسكن مي‌توان اين بيماري را تشخيص داد.

كنترل اضافه وزن و چاقي مهم‌ترين راهكار براي حفظ سلامت كبد

وي با بيان اينكه متأسفانه طي سال‌هاي اخير شاهد افزايش بروز كبد چرب در سنين كودكي و نوجواني هستيم، تصريح كرد: اضافه وزن و چاقي مي‌تواند زمينه‌ساز بروز انواع بيماري‌هاي مزمن غيرواگير از جمله كبد چرب باشد. بنابراين كنترل اضافه وزن و چاقي مهم‌ترين راهكار براي حفظ سلامت كبد و پيشگيري از ابتلا به كبد چرب است. البته با توجه به اينكه كودكان در حال رشد هستند، نبايد با بكارگيري انواع روش‌هاي نامتعادل و شتاب‌زده و دادن انواع رژيم‌هاي سخت و غيراصولي بدن آنها را از انواع ريزمغذي‌ها و انرژي موردنياز براي رشد و سلامتي محروم كرد.

دريافت فيبر براي پيشگيري و كنترل كبد چرب ضروري است

رزاز دريافت فيبر براي پيشگيري و كنترل كبد چرب را ضروري دانست و افزود: فيبر در انواع سبزي‌ها و سبوس غلات به مقدار زيادي وجود دارد. البته در فرآيند فرآوري غلات، فيبر آنها حذف مي‌شود. بنابرين سعي كنيد از نان سبوس دار، جو دوسر و برنج قهوه‌اي استفاده كنيد. ميوه‌ها نيز حاوي فيبر هستند اما چون حاوي قند فروكتوز هستند، توصيه مي‌شود از ميوه‌ها به ميزان متعادل و با توجه به نياز در ميان وعده‌ها استفاده شود.

وي مصرف مواد غذايي غني از اسيدهاي چرب امگا ۳ را در پيشگيري از بروز كبد چرب موثر دانست و گفت: منابع غني اسيدهاي چرب امگا 3 عبارتند از ماهي، روغن كانولا، تخم بذر كتان و گردو كه البته بايد به ميزان كافي در رژيم غذايي گنجانده شود تا منجر به افزايش وزن نشود. همچنين در سبزي‌هايي مانند گياه خرفه، اسفناج و برخي از انواع سبزي خوردن، پيش سازهاي امگا 3 وجود دارد كه در بدن به امگا 3 تبديل مي‌شود.

توصيه‌هايي جهت پيشگيري از بروز و تشديد كبد چرب

وي با بيان اينكه وعده‌هاي غذايي نبايد از برنامه غذايي حذف شود، تصريح كرد: تعداد وعده‌هاي غذايي بايد زياد و حجم‌شان كم باشد. اگر حجم بالايي از مواد غذايي را در يك وعده مصرف كنيد، مقدار بيشتري از مواد غذايي در كبد به تري‌گليسيريد تبديل مي‌شود كه كبد چرب را تشديد مي‌كند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه با برشمردن توصيه‌هايي جهت پيشگيري از بروز و تشديد كبد چرب، اظهار كرد: پاك كردن چربي‌هاي قابل رؤيت گوشت قرمز و سفيد، مصرف هفتگي حداكثر 2 بار گوشت قرمز، پرهيز از مصرف غذاهاي آماده و فست فود از جمله همبرگر، پيتزا، سيب زميني سرخ كرده در حدامكان، مصرف محدود انواع سس‌ها، سوسيس، كالباس، كنسروها و غذاهاي فراوري شده، پرهيز از مصرف چربي گوشت‌ها، پوست مرغ، پوست ماهي، كره، خامه، شيريني خامه‌اي و غذاهاي سرخ شده تا حد امكان و خودداري از مصرف پنير و لبنيات پرچرب برخي از راهكارهاست.

منبع:سايت شهر خبر


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۴۷:۱۱ توسط:آوا اميني موضوع:

لوازم راه اندازي فست فود صنعتي

امروزه غذاهاي فست فودي از محبوبيت بالايي برخوردار هستند.

اگر ميخواهيد وارد حرفه ي رستوران داري شويد و در عين حال متفاوت هم باشيد ،ميتوانيد يك فست فودي راه اندازي كنيد .زيرا اين نوع از رستوران جاي تغيير و نوآوري فراواني دارد.

اجاق گاز سه شعله

وجود اجاق گاز سه شعله در هر رستوراني چه رستوران هاي سنتي و يا چه فست فودي ها ضروري است.

اما وجود اين دستگاه در رستوران هاي سنتي به بدليل پخت دائمي برنج و انواع خورشت ها بسيار ضروري تر از ديگر رستوران ها مي باشد.

اين وسيله فضاي زيادي اشغال نمي كند و براي كساني كه تازه كار رستوران داري را شروع كرده اند بسيار مناسب است.

فر پيتزا صندوقي

پيتزا يكي از محبوب ترين غذاهاي فست فودي است كه در منوي تمامي فست فودي ها بايد وجود داشته باشد.

اين محبوبيت باعث تقاضاي بيشتر از اين غذا شده در نتيجه آشپز بايد در مدت زمان كمي تعداد زيادي پيتزا تهيه كند.

فر پيتزا صندوقي وسيله اي است كه ميتواند تعدادي پيتزا را هم زمان تهيه كند.

اين دستگاه براي فست فودي ها كوچك يا كساني كه تازه اول راه هستند وچندان سفارشي ندارند بسيار مناسب تر و كم هزينه تر است .زيرا اين دستگاه ظرفيت چنداني براي پخت ندارد. هم چنين شما ميتوانيد انواع كيك و يا شيريني را نيز با اين وسيله طبخ كنيد.

دستگاه كباب پز

هر چقدر هم كه غذاهاي فست فودي خوش رنگ و طعم وجذاب باشند،باز هم نميتوانند جاي يك كباب ايراني را بگيرند.

دستگاه كباب پز ابزاري است كه ميتواند تعداد بالايي از كباب را هم زمان بپزد . اين دستگاه به راحتي قابل شست و شو مي باشد و دربرابر اكسايش و ضربه مقاوم است . هم چنين با طراحي زيبايي كه دارد جلوه ي آشپزخانه شما را نيز زيبا مي كند.

اجاق گاز استيل

اصلي ترين بخش در يك آشپزخانه ،جايي است كه اجاق گاز وجود دارد .اين اجاق گاز است كه غذاي شما را تكميل ميكند .

اجاق گاز استيل وسيله اي بسيار كاربردي در آشپزخانه است.اين وسيله داراي فر نيز مي باشد كه امكان پخت انواع كيك و غذاهايي چون پيتزا را براي شما فراهم ميكند.

شعله هاي اين اجاق توانايي تحمل وزن بالاي قابلمه هاي غذا را دارد و با طراحي ماهرانه هم از زيبايي بالايي برخوردار است و هم چنين فضاي زيادي را اشغال نمي كند.

تاپينگ ساندويچي

در هر كاري سرعت عمل بالا همراه با دقت بسيار حائز اهميت است .اين مهم در شغل هايي چون رستوران داري از اهميت بالاتري برخوردار است چون اندكي كندي در كار باعث سرد شدن غذا و يا كلافه شدن مشتريان مي شود.

تاپينگ ساندوچي وسيله است كه سرعت تهيه يك ساندويچ را براي آشپز بالا مي برد .

وجود مواد مورد نياز و در دسترس بودن و تسلط كافي را بر روي آن ها داشتن ميتواند سرعت عمل را براي تهيه يك ساندويچ بالا ببرد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۴۴:۱۳ توسط:آوا اميني موضوع:

(ريزش موي سكه اي ) از تشخيص تا درمان

(ريزش موي سكه اي ) از تشخيص تا درمان

آلوپسي آره‌آتا يا ريزش موي سكه‌اي در واقع يك نوع بيماري خود ايمني در بدن انسان است كه بر اثر آن فوليكول‌هاي موي شما از بين نمي‌روند، اما بدنتان مو‌ها را اضافي تلقي مي‌كند و تيشه به ريشه‌شان مي‌زند.

در ۳۴ تا ۵۰ درصد موارد و حتي گاهي تا ۸۰ درصد موارد مي‌بينيم كه تا ۱ سال پس از شروع بيماري، موها مجدد رشد خواهند كرد.

 

يكي از عواملي كه در زيبايي افراد سهم بسزايي دارد، موهاست. موها معمولا زيبايي خاصي به چهره انسان مي‌بخشند و به همين دليل است كه در طول زندگي بايد مواظب آنها باشيم. اما گاهي درطول زندگي، بيماري‌هاي يا مشكلاتي پيش مي‌آيد كه مانع زيبا به نظر رسيدن موها مي‌شود.

 

آلوپسي آره‌آتا يا كچلي سكه‌اي يكي از همان بيماري‌هاست كه  با دكتر مجتبي اميري، متخصص پوست، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي بقيه‌ا...(عج) درباره علل و راه‌حل آن گفت‌وگو كرده‌ايم.

 

درباره كچلي سكه‌اي برايمان بگوييد. افراد چگونه دچار اين بيماري مي‌شوند؟


اسم علمي اين بيماري آلوپسيا آره‌آتاست كه به آن ريزش موي سكه‌اي هم مي‌گويند. اين اختلال در واقع يك نوع بيماري خودايمني در بدن انسان است كه بر اثر آن فوليكول‌هاي موي شما از بين نمي‌روند، اما بدنتان موها را اضافي تلقي مي‌كند و تيشه به ريشه‌شان مي‌زند.

 

متاسفانه هنوز علت اصلي اين بيماري مشخص نيست اما در قديم باور بر اين بود كه عفونت‌ها عامل بروز آن هستند كه امروزه اين نظريه رد شده است. گذشته از اين، براي اينكه درمان درستي براي بيماري‌تان پيدا كنيد، ابتدا بايد نوع آن را تشخيص دهيد. اگر ريزش موهايتان با خارش، سوزش و تورم همراه باشد، در گروه مبتلايان كچلي سكه‌اي قرار نمي‌گيريد.

 

درست است كه اسم اين بيماري كچلي سكه‌اي است اما مقدار ريزش موها ربطي به اندازه سكه ندارد و هميشه محدود به ميزان اوليه ريزش نمي‌ماند. به عبارت ديگر، شايد وسعت ناحيه كچلي ابتدا كم باشد اما ممكن است بعدا گسترده‌تر شود و حتي تا كچلي كامل هم پيش برود كه در اين موارد درمان دشوارتر مي‌شود.

 

از سوي ديگر، كچلي سكه‌اي فقط روي سر ظاهر نمي‌شود و ممكن است ابروها و مژه‌ها را هم كچل كند. ريش و سبيل يا ديگر نقاط بدن هم از اين بيماري در امان نيستند.


 علائم خاص اين بيماري چيست؟


در اين نوع ريزش مو يك يا چند لكه طاسي به شكل دايره يا سكه و گاهي بيضي‌شكل به‌طور ناگهاني و بي‌خبر در سر يا ريش ايجاد مي‌شود؛ يعني بيمار متوجه ريزش مو در حمام يا هنگام شانه كردن نمي‌شود و از آنجا كه معمولا با سوزش، خارش و درد همراه نيست، از اين طريق هم به‌وجود آن پي نمي‌برد و گاه تا مدت‌ها از آن بي‌خبر مي‌ماند.

 

گرچه اين بيماري اغلب بدون علامت است ولي گاهي بيماران پيدايش لكه‌هاي جديد را از روي سوزش يا خارش يك منطقه حدس مي‌زنند. شكل طاسي به صورت لكه‌هاي گرد يا بيضي‌شكل است.

 

به همين دليل به آن طاسي سكه‌اي‌شكل يا لكه‌لكه مي‌گويند. اگر ريزش مو محدود به يك يا چند لكه باشد، آن را ريزش موي سكه‌اي محدود مي‌گويند. گاهي ريزش مو حالت شبكه‌اي و تورمانند دارد كه از اتصال چند لكه حاصل مي‌شود و سرانجام گاهي موهاي پشت سر و دور سر به شكل نعل اسب مي‌ريزد كه غالبا علامت خوبي نيست و خبر از پيشرفت بيماري مي‌دهد.

منبع:سايت خبري برترين ها


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۶:۵۸ توسط:آوا اميني موضوع:

طرز تهيه لازانيا

طرز تهيه لازانيا

در اين مقاله طرز تهيه لازانيا به روش هاي مختلف براي شما عزيزان شرح داده شده است اميدواريم با روش ها لازانيا را درست كنيد و از آن لذت ببريد. براي پخت لازانيا مي توانيد از فر مايكروفر و ماهيتابه استفاده كنيد.

 

طرز تهيه لازانيا:

ابتدا يك پياز را ريز خرد كنيد و آن را با مقداري روغن تفت بدهيد، 4-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده را اضافه كنيد و پس از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد، پس از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن اضافه كنيد.

 

پس از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگ آن عوض شود (زياد هم قرمز نشود بهتر است) و در پايان ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد. 2- 3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزاييد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله مي توانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايه لازانيا اضافه كنيد. وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه بدهيد كمي سرد شوند.

 

در حين سرد شدن مواد لازانيا قابلمه ي مناسبي را تا دو سوم آب بريزيد همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع بگذاريد بجوشد. بعد ورقه هاي لازانيا را يكي يكي و با دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و پس از 8- 10 دقيقه آبكش كنيد.


نكته براي تهيه لازانيا : موقع آبكش كردن حتماً كمي آب سرد روي آن ها بريزيد. تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا سبب خمير شدن آن در زمان پخت نشود.

 

كف و ديواره هاي يك ظرف (ترجيحا) پيركس را با ميزان خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند. بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا بچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مواد لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است، بپوشانيد، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد (طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند) و بعد مجدداً يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مرحله ها را تكرار كنيد تا ورقه هاي لازانيا تمام شود! يا مواد لازانيا و يا فضاي ظرف!!

در پايان هم با سس سفيد مخصوص روي كل سطح لازانيا را بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در پايان هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد. و ظرف ها را داخل فر با دماي 180 درجه قرار بدهيد زماني كه زير آن شروع به سرخ شدن كرد شعله رويي فر را روشن كنيد و اجازه بدهيد روي آن طلايي شود. و در آخر هنگام سرو روي لازانيا آويشن بپاشيد.

 

طرز تهيه سس سفيد لازانيا :
ابتدا آرد را كمي تفت بدهيد بدون روغن و كره و پيش از اينكه رنگ آن شروع به تيره شدن كند، كره را به آن بيفزاييد و دائم هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود. وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يكدست شود.

در اين مرحله شير را آهسته آهسته به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند. تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود. به ياد داشته باشيد كه سس بعد از سرد شدن سفت تر مي شود.

 

اگر شير نداشتيد مي توانيد از آب هم استفاده كنيد اما شير بهتر است.


دليل استفاده از سس سفيد در پخت لازانيا: جلوگيري از خشك شدن لازانيا موقع گريل شدن و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت مي شود.

منبع:سايت بيتوته


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۱:۵۷ توسط:آوا اميني موضوع: